• Izdavačka kuća Odiseja
Vesti / Dešavanja / 10.05.2019.

Malteški pisac Valid Nabhan, autor romana ,,Egzodus roda" predstaviće svoj roman u okviru Festivala dobitnika EUPL nagrada koji će se održati 18. i 19. maja u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Promocija romana ,,Egzodus roda" zakazana je za 18. maj u 18 časova. Istog dana u 16 časova Odiseja će održati i promociju zbirke pripovedaka ,,Dani" luksemburškog autora Gasta Grebera.

detaljnije
Vesti / 07.02.2019.

Među Knjigoskopovim godišnjim priznanjima za najbolja ostvarenja u domenu književnosti za decu i ove godine se našlo nekoliko Odisejinih izdanja

detaljnije
Vesti / 03.08.2018.

Astrid Lindgren, najpoznatija švedska književnica za decu, ideju za lik Pipi dobila je od svoje kćerke Karin. Bio je rat, i Astrid je ćerki pred spavanje pričala priče za laku noć. Jedne večeri, Karin je zatražila da čuje priču o Pipi Dugoj Čarapi. Devojčica koja se tako zove ne može biti obična, pomislila je Astrid i pustila mašti na volju.

detaljnije
Vesti / 01.08.2018.

Verovatno nema deteta koje nije čulo za Pipi Dugu Čarapu i gotovo da nema devojčice koja se bar jednom u svom detinjstvu nije maskirala u nesvakidašnju vršnjakinju s riđim pletenicama... I

detaljnije
Vesti / 31.07.2018.

Izdavačka kuća „Odiseja“ ove godine obeležava 15 godina rada i tim povodom pokrenula je biblioteku „Pipi“, koja je zamišljena kao zbirka najlepših knjiga švedske književnice za decu i scenografa Astrid Lindgren, čija bi izdanja bila ilustrovana i u tvrdom povezu.

detaljnije
Vesti / 31.07.2018.

Predstavljanje nove Odisejine biblioteke ,,Pipi" i romana ,,Pipi Duga Čarapa na brodu", Dnevnik RTS 1, 28. 07. 2018. Autorka priloga Gordana Pavlović Glavinić. Govore ilustrator Tihomir Čelanović i Sandra Bakić Topalović.

detaljnije