• Izdavačka kuća Odiseja

Odiseja na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu od 3. do 10. marta 2022.

Dešavanja / 17.02.2022.
Novosadski sajam knjiga održaće se od 3. do 10. marta 2022. godine
odiseja na međunarodnom sajmu knjiga u novom sadu od 3 do 10 marta 2022

Dragi čitaoci,

Pozivamo vas da nam se pridružite na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu koji će se održati od 3. do 10. marta 2022. godine. Odisejina izdanja potražite na zajedničkom štandu UPIS-a. Radno vreme priredbi je od 10 do 20 časova, a ulaz se ne naplaćuje.

Obeležja novosadskog Sajma knjiga su, pored nastupa izdavača i sajamskih popusta, "Dani Laze Kostića", sa istoimenom nagradom, gostovanja poznatih autora i njihovi susreti sa posetiocima, akreditovani skupovi, programi organizovani za predškolce, osnovce i srednjoškolce, programi na jezicima nacionalnih manjina…

Pored Nagrade "Laza Kostić", koja se uručuje za najbolje izdanje između dva Sajma, tu je i Nagrada za izdavački poduhvat i dečju književnost, Specijalno priznanje, kao i Nagrada "Zaharije Orfelin" za najlepšu knjigu.

Paralelno sa priredbama na Novosadskom sajmu će u istom terminu biti realizovan deo programskog luka "Seobe" Fondacije "Novi Sad - EPK". Reč je o brojnim performansima, pozorišnim predstavama, koncertima i drugim aktivnostima…

Sajam knjiga se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grada Novog Sada.

U istom terminu, od 3. do 10. marta, biće održana i 26. međunarodna izložba umetnosti "Art Ekspo", dok će Sajam obrazovanja "Putokazi" trajati dva dana, 9. i 10. marta.

Vidimo se u Novom Sadu!