• Izdavačka kuća Odiseja

Festival dobitnika EUPL nagrade

Dešavanja / 23.05.2019.
Ove godine je u Beogradu održan prvi Festival dobitnika nagrade EUPL tokom kojeg je Odiseja predstavila svoja nova izdanja
festival dobitnika eupl nagrade

Festival dobitnika nagrade EUPL je osmišljen kao niz promocija knjiga koje su osvojile prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost, mesto gde ćemo upoznati neke od njihovih autorki i autora i gde ćemo na zajedničkoj tribini dobitnica i dobitnika EUPL pokušati da odgovorimo na to koliko mi stvaramo Evropu, a koliko Evropa stvara nas.

Pored gostiju iz inostranstva, na festivalu učestvuju i prevodioci, urednice, teoretičarke književnosti i urednice kulturnih rubrika. Festival organizuju izdavačke kuće Odiseja, Kontrast, Heliks, Arete i Štrik. Tokom festivala trajaće i mini-sajam knjiga.

Odiseja je na ovom festivalu predstavila dva dobitnika Nagrade Evropske unije za književnost: zbirku pripovedaka ,,Dani" Gasta Grebera i roman ,,Egzodus roda" Valida Nabhana koji je ujedno bio i jedan od gostiju festivala.

Novosti u vezi sa festivalom i EUPL izdanjima u Srbiji možete pratiti i na društvenim mrežama: Instagram, Fejsbuk

PROMOCIJA ROMANA ,,EGZODUS RODA" VALIDA NABHANA

Na promociji su govorili Valid Nabhan, autor, Marija Vukosavljević, urednica u Odiseji i Slobodanka Glišić, prevoditeljka. Razgovor je moderirala Sandra Bakić Topalović.

PROMOCIJA ZBIRKE PRIČA ,,DANI" GASTA GREBERA

Na promociji su govorile Spomenka Krajčević, prevoditeljka i Marija Vukosavljević, urednica u Odiseji. Razgovor je moderirala Sandra Bakić Topalović.

TRIBINA EUPL DOBITNICI U BEOGRADU

Koliko Evropa oblikuje nas, a koliko mi nju? Koliko je i kakve Evrope u evropskoj književnosti? Koliko je EUPL doprinela

prevođenju nagrađenih knjiga? Zašto Evropa smatra da je važno čitati Evropu?Prvi Festival dobitnka nagrade EUPL završen je tribinom ,,EUPL dobitnici u BeoGradu" koju možete pogledati na snimku.

Na tribini su učestvali Kalja Papadaki (Grčka), Valid Nabhan (Malta) i Darko Tuševljaković (Srbija). Razgovor je moderirala Sandra Bakić Topalović.

Pogledajte snimak tribine:

Povezane knjige
Mladi trogloditi
Rasprodato
Dani
Rasprodato
Egzodus roda
Rasprodato