• Izdavačka kuća Odiseja

Doktor Proktor i smak sveta. Možda u emisiji ,,Zujalica"

Video / 20.11.2017.
Predstavljanje knjige „Doktor Proktor i smak sveta. Možda" – treće knjige u serijalu o Doktoru Proktoru Jua Nesbea Emisija Zujalica, RTS 2, posvećena 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, urednica Maja Popović, razgovarali deca iz beogradskih osnovnih škola i Marija Vukosavljević
doktor proktor i smak sveta možda u emisiji ,,zujalica quot

Doktor Proktor, Bule i Lisa već su se obračunali sa siledžijama iz kraja, pa sa nasilnicima iz prošlosti o kojima se uči u knjigama iz istorije, a sada su na red došle siledžije iz svemira. Lunakameleoni, ljudožderi sa Meseca, zaveli su čitavu naciju pevajući na takmičenju za Prvi glas Norveške, i planiraju da hipnotisane Norvežane povedu u osvajanje čitavog sveta i usput ih, jednog po jednog, pretvore u vafle a onda i – pojedu! Srećom pa Doktor Proktor ima genijalnih izuma napretek, koliko i Bule hrabrosti a Liza pameti. Udružiće se sa učiteljicom i nastavnikom likovnog i suprotstaviće se raspevanim čudovištima kao „Petoro pobedivih” (Bule tvrdi da je lako pobediti kad si nepobediv, a da je pravi podvig pobediti tek kad nisi nepobediv). Pročitajte još mnogo toga pametnog, i još više ćaknutog, i najviše urnebesno smešnog u trećem, verovatno najlepšem delu serijala Doktor Proktor.

Doktor Proktor i smak sveta treća je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o Doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.

Povezane knjige