• Izdavačka kuća Odiseja

10 činjenica koje niste znali o Ajvi Poket

Zanimljivosti / 04.02.2021.
Ajvi Poket je nezaboravna književna junakinja čije avanture će vas naglas zasmejati. Njen lik je toliko dobro osmišljen da prosto možete da je zamislite van korica knjige, zar ne? Evo kako je to učinila autorka bloga Just Commonly.
10 činjenica koje niste znali o ajvi poket

 

1. Ajvi Poket je vunder kind sa diplomom sa Harvarda. Ova izjava je možda malo preterana jer Ajvi nije baš vunder kind i nema diplomu sa Harvarda.

2. Godinu dana pre događaja opisanih u knjizi Samo ne Ajvi Poket, Ajvi je radila za porodicu Midvinters iz Londona. Za to vreme slomila je pet vaza neprocenjive vrednosti, izgubila četiri mačke, povredila tri batlera, uvredila dve rođake i zaturila pola guvernante.

3. Ajvi nikad nije srela aristokratu kog nije uspela da uvredi. To je zato što Ajvi ima urođeni instinkt za vređanje snobovskih aristokrata, ljudi na visokim položajima i bilo koga ko se zadesi na sedištu pored nje u vozu.

4. Ajvi je jednom pojela dvanaest živih krompira i kofu ovsenih pahuljica za jedan obrok - uradila je to jer je bila šokantno gladna. Uostalom, ko se bar jednom nije kasno noću iskrao u kuhinju i pojeo tuce živih krompira i kofu hrane za konje? Ne sudite, to je odraz loših manira.

5. Ajvi govori francuski, razume nemački i ume da čita španski - ali isključivo u isto vreme, što baš i nije korisno.

6. Ne postoji dokaz da je Ajvi ikada ostala bez teksta.

7. Kad je Ajvi imala sedam godina, napravila je splav od kokosa i krenula put Australije u potrazi za avanturom. Nažalost, nije stigla dalje od pijace gde je uhapšena jer je uništila kokose za koje nije platila.

8. Poslednji put kad je Ajvi priznala da je pogrešila bilo je kad… čekajte… samo momenat da se setimo… to je bilo onda kad… a ne, ne…. okej, dobro, to se nikad nije desilo!

9. Ajvi Poket ima člansku kartu osamnaest biblioteka širom Londona. Zabranjen joj je pristup u sedamnaest.

10. Kad je Ajvi Poket saznala da je o njoj napisana trilogija, bila je van sebe od besa. ,,Samo tri?” - vikala je. ,,Hari Poter je dobio sedam, a ja samo tri? Užas!”

 

Preuzeto sa bloga Just Commonly

 

Povezane knjige