• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 06.02.2024.

Pročitajte prikaz romana "Knjiga svih stvari" i saznajte zašto autorka prikaza, Isidora Đolović, smatra da bi ovaj roman Hisa Kajera trebalo uvrstiti u školsku lektiru

detaljnije
Prikazi / 18.01.2024.

Šta se dešava kada „normalce“ smestimo u kompletno natprirodno okruženje? Odgovor nudi „Fredi i Flo ne znaju za strah“, debitantska knjiga Marije Kling koja je već pobrala mnoge žanrovske nagrade na nemačkom govornom području i predstavlja početak obećavajućeg omladinskog serijala

detaljnije
Prikazi / 10.01.2024.

U "Hotelu Tišina" ne dolazi do uobičajenog nadmetanja iliti neprimerenog licitiranja bolom kome su ljudi generalno skloni. Nije presudno čija je patnja jača – tako da će Jonas naučiti da i sam gleda isključivo ka preživljavanju, tražeći i pronalazeći deo još nepomračenog svoda, ugao slike koji nije zaprljan lošim iskustvima.

detaljnije
Prikazi / 22.12.2023.

Kroz roman Emili Ostin, već na prvu zanimljivog naslova „Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti“, prolazi se etapno: od komedije situacije, drame apsurda, nagoveštaja teške nesreće, do kraja i nekog oblika optimizma. Jer živimo u svetu i vremenu kada je zabranjeno biti tužan, nesnađen, čudan.

detaljnije
Prikazi / 10.12.2023.

Sa ljudima u nezavidnim životnim situacijama, koji tragaju za ljubavlju i srećom, na zabavan i komičan način upoznaje nas Mika Nousiainen u romanu “Renoviranje života”.

detaljnije
Prikazi / 22.09.2023.

Poslušajte Dorine utiske tokom čitanja romana "Hotel Tišina" Ejdur Ave Olafsdotir

detaljnije