• Izdavačka kuća Odiseja
Intervjui / 01.11.2023.

U okviru francuskog programa na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljeno je srpsko izdanje romana francuske kniževnice Florans Obri – Crni Titan, koje je u prevodu Svetlane Stojanović objavila IK Odiseja. Reč je angažovanom, moderno rečeno ekološkom, a delom i porodičnom romanu za mlade, koji francuski književni kritičari uz najviše ocene preporučju i odraslima.

detaljnije
Intervjui / 02.03.2023.

Jan de Kinder (1964), belgijski autor i ilustrator. Osvojio je brojne nagrade u Belgiji i inostranstvu u domenu književnosti za decu. Godine 2015. osvojio je najprestižnije nagrade - The Original Art Reward na izložbi Ilustracija dečje knjige Društva ilustratora u Njujorku i nagradu USBBY za izvrsnu međunarodnu knjigu. Ilustrovao je više od četrdeset knjiga, među kojima su i one koje je sam napisao.

detaljnije
Intervjui / 05.10.2021.

Australijski pisac Kejleb Krisp važi za veoma povučenu osobu koja nerado komunicira sa medijima i vrlo retko daje intervjue. Ipak, vrlo retko ne znači nikad! Prenosimo jedan od retkih intervjua koji je pisac dao za australijski portal Better Reading, 2016. godine, nakon objavljivanja prve knjige serijala o Ajvi Poket.

detaljnije
Intervjui / 18.06.2021.

Ukoliko ste propustili gostovanje Tulija Forđarinija na ovogodišnjem Festivalu dobitnika EUPL nagrade, možete ga pogledati u izdvojenom videu sa prevodom na srpski!

detaljnije
Intervjui / 13.07.2020.

Pročitajte ekskluzivni intervju koji je norveška književnica Maja Lunde dala za list Večernje Novosti.

detaljnije
Intervjui / 03.07.2020.

U novom intervjuu sa Jasminkom Petrović saznajte kakve knjige Jasminka čita, kako je kao mala došla na ideju da prodaje limunadu i još mnogo toga...

detaljnije