• Izdavačka kuća Odiseja
Prikazi / 02.09.2019.

Likovi iz proze Gasta Grebera su u najvećem broju slučajeva neimenovani, a naracija kojom nam se (raz)otkrivaju isprekidana, prenapregnuta, verna uobičajenom nizanju misli u osećanjima strepnje i dilemama uzbunjenoj glavi. Što su situacije komplikovanije, to se izraz više „kida“, sažima i muti, u čemu leži izvor najjačeg utiska, ujedno najveća vrednost proze pred nama.

detaljnije
Vesti / 20.08.2019.

Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo pobednike letnjeg čitalačkog izazova!

detaljnije
Prikazi / 14.08.2019.

Jasminka Petrović, pisac za decu i mlade, u emisiji ,,Moja knjiga" govori o tome zašto voli i zašto joj je važna knjiga „Pipi duga čarapa“ švedske književnice Astrid Lindgren (1907-2002).

detaljnije
Zanimljivosti / 31.07.2019.

Odlazak na more sa decom uključuje niz raznovrsnih aktivnosti – od plivanja, pravljenja zamkova u pesku, preko isprobavanja novih ukusa sladoleda i skupljanja školjki. Ali kada sunce upeče i kada je neophodno provesti nekoliko sati ispod suncobrana roditelji često moraju da budu posebno domišljati. Knjiga u tim trenucima može biti pravi spas! ODISEJA vam stoga preporučuje naslove koji će toliko zaokupiti vaše klince da im sigurno neće biti žao što su nekoliko sati proveli u hladovini umesto u vodi.

detaljnije
Prikazi / 29.07.2019.

Roman ,,Doživljaji riđeg gusara Tufa" je idealan za čitanje preko raspusta, kao kolekcija zabavnih avantura koje ne moraju da se čitaju hronološki.

detaljnije
Intervjui / 24.07.2019.

Pročitajte intervju Valida Nabhana za nedeljnik ,,Vreme" (br. 1488)

detaljnije