• Izdavačka kuća Odiseja
svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti

Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti

Emili Ostin

704 rsd 880 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Upoznajte Gildu, nesnađenu, anksioznu i beznadežno dobrodušnu junakinju za koju niste ni znali da vam je potrebna.

  • ISBN: 9788677202729
  • Broj strana: 262
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2022

Gilda ne može da prestane da razmišlja o smrti. U očajničkoj potrebi da obuzda svoj anksiozni um i sredi odnose sa porodicom, odlučuje da pruži šansu besplatnoj terapiji u lokalnoj katoličkoj crkvi o kojoj saznaje sa flajera koji dobija na ulici. Pri dolasku je pozdravlja otac Džef koji pretpostavlja da je došla na intervju za posao. Gildi je neprijatno da prizna zbog čega je zaista tu i dobija posao nedavno preminule sekretarice Grejs.

U trenucima pauze između pokušaja da zapamti reči katoličke mise, skrivanja činjenice da ima devojku i pravljenja tornja od prljavih sudova u stanu koji se raspada, Gilda se preko crkvenog mejla upušta u prepisku sa Grejsinom starom prijateljicom. Nema srca da ignoriše ljubaznu staricu koja uporno piše, ali nema snage ni da joj saopšti tužnu vest. Očajna i zbog toga, predstavlja se kao Grejs i odgovara na mejl. Ali kad policija otkrije sumnjive okolnosti Grejsine smrti, Gilda će biti primorana da otkrije istinu o sebi.

 

„Neobični i urnebesni prvenac Emili Ostin garantuje pregršt egzistencijalne anksioznosti, nelagode i transfera neprijatnosti.” Magazin Šrapnel

„Izgleda da ovde imamo posla sa nekom čudnom magijom. Knjiga o anksioznosti i sindromu uljeza u kojoj pronalazimo istinsku toplinu i utehu? Knjiga o smrti i depresiji koja tera na plakanje od smeha? Knjiga napisana direktnim, jednostavnim stilom koja uprkos tome deluje nesvakidašnje? Ne znam kako je Emili Ostin to postigla, i iskreno, ne zanima me. Znam samo da želim još.“ Šon Adams, autor romana The Heap

 

Prikaz romana "Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti" Emili Ostin

22.12.2023.

Kroz roman Emili Ostin, već na prvu zanimljivog naslova „Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti“, prolazi se etapno: od komedije situacije, drame apsurda, nagoveštaja teške nesreće, do kraja i nekog oblika optimizma. Jer živimo u svetu i vremenu kada je zabranjeno biti tužan, nesnađen, čudan.

Detaljnije

Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti - čitalački vlog

25.01.2023.

Poslušajte Katarinine utiske tokom čitanja romana "Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti" Emili Ostin

Detaljnije

Razgovor o romanu "Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti" u emisiji "Čitač"

14.12.2022.

U novoj emisiji "Čitač" poslušajte razgovor o debitantskom romanu Emili Ostin "Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti".

Detaljnije