• Izdavačka kuća Odiseja
plavetnilo

Plavetnilo

Maja Lunde

770 rsd 1.100 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Drugi roman Maje Lunde u Klimatskom kvartetu.

  • ISBN: 9788677201692
  • Broj strana: 328
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Od autorke svetskog bestselera Istorija pčela stiže nam još jedna otrežnjujuća priča o potrazi za izgubljenim vezama koja pokazuje kako i najmanje odluke svakoga od nas mogu imati ogromnog uticaja na budućnost.

Signe je na pragu sedamdesete i nikada se nije plašila mora. Odrastala je u porodičnom hotelu uz ambicioznu majku i odlučnog oca, zaljubljena u predele koji su ih okruživali. Uvek se borila da sačuva prirodu i njena borba se nastavlja i danas. Ponovo će se ukrcati na „Plavetnilo”, ovog puta sa neobičnim tovarom, kako bi se otisnula na opasno putovanje do Francuske i pronašla čoveka koga je nekada volela.

David i njegova ćerkica Lu stoje pred kapijama francuskog izbegličkog kampa. Prešli su dug put kroz Evropu devastiranu sušom u potrazi sa vodom i ostatkom svoje porodice. Dok čekaju vesti o njima, pronalaze barku u dvorištu napuštene kuće daleko od obale mora i ispod prašnjave cirade otkrivaju novu nadu u spasenje. Ta barka je „Plavetnilo“, ona kojom je Signe dvadesetak godina ranije krenula na put.

Novi roman Maje Lunde skreće pažnju na nešto što svi uzimamo zdravo za gotovo a što čini samu srž našeg postojanja: značaj vode.

 

 

Trejler za knjigu ,,Plavetnilo" Maje Lunde

16.10.2020.

Video trejler za roman ,,Plavetnilo" Maje Lunde, drugu knjigu u Klimatskom kvartetu.

Detaljnije

INTERVJU MAJA LUNDE: Odrasla sam sa posterom protiv nuklearnog oružja iznad trpezarijskog stola

13.07.2020.

Pročitajte ekskluzivni intervju koji je norveška književnica Maja Lunde dala za list Večernje Novosti.

Detaljnije

Od istog autora

Istorija pčela
770 rsd 1.100