• Izdavačka kuća Odiseja
skači, barte

Skači, Barte!

Suzana Tamaro

520 rsd 693 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman Suzan Tamaro je uzbudljiva refleksija na društvo opsednuto tehnologijom koje polako zaboravlja važnost pravih vrednosti i gubi poštovanje prema planeti koja mu je pružila dom.

Kategorija:
Uzrast:
    od 10 do 13
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjiguE-book
  • ISBN: 9788677201708
  • Broj strana: 210
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Bartovi roditelji misle da što više imena imaš, to si važniji. Zato su ga nazvali Bartolomeo Leonardo Atari Komodore. Misle i da to što često nisu kod kuće mogu nadoknaditi najmodernijom tehnologijom koja prati svaki njegov korak. Ubeđeni su da je Bart nadaren za sve, zbog čega su mu dani ispunjeni kursevima, treninzima i časovima. Iako nema ni trenutak slobodnog vremena, Bart je ipak veoma usamljen. A kada njegov jedini prijatelj, plišani meda Kapok, završi u đubretu, Bart će se prvi put odvažiti na nestašluk i pokušaće da ga nađe. Umesto njega nabasaće na veoma čudno stvorenje za koje će se, posle temeljnog kupanja i malo klopice, ispostaviti da je veoma brbljiva kokoška Zoja. Zbog nereda koji Zoja napravi u stanu Bart će se naći u nevolji do guše. Jedini način da pobegne je skok u odavno zaboravljeni predmet – knjigu koja će ih odvesti u magični svet ispunjen avanturama. Bartov i Zojin zadatak nije nimalo lak – moraće da spasu ljudske snove od Programera koji želi da pomoću tehnologije zavlada svetom.

Skači, Barte! je uzbudljiva priča koja na svakoj stranici nudi skok u novu avanturu: Bart i Zoja će posetiti ljupku porodicu zečeva, upoznaće mudrog učitelja Lua, posetiće užareni vulkan u kojem caruje strašni zmaj i naučiće da se ljubav i prijateljstvo ne mogu zameniti pametnim uređajima i bleštavim ekranima.

Odisejin letnji čitalački izazov 2021

21.06.2021.

Stiglo je leto što znači da je vreme za još jedan Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije

Predstavljanje romana ,,Skači, Barte!" na festivalu BUDI

26.05.2021.

BIJANALE UMETNIČKOJ DEČJEG IZRAZA, PANČEVO, 15. MAJ - 15. JUN

Detaljnije

Prikaz romana ,,Skači Barte!" Suzane Tamaro

25.01.2021.

Ovaj roman se, iza svih uzbudljivih slojeva čudesa i fikcije, bavi bolno ozbiljnim, aktuelnim temama. Bart je predstavnik neke od budućih generacija, čiji su roditelji i sami uveliko zavisnici od virtualnog sveta u koji samouvereno uljuljkuju, kako vlastito, tako i postojanje potomstva. Na jednoj strani su pritisak i neumerene ambicije koje opterećuju nejaka detinja ramena sa što više obaveza, a na drugoj sveopšta otuđenost i nečovečnost koja bilo kakav vid spontanosti, osećajnosti ili nenameštenih reakcija posmatra kao nedopustivu grešku.

Detaljnije

Prikaz romana ,,Skači, Barte!" Suzane Tamaro

19.01.2021.

Suzana Tamaro je vešto ukombinovala razne uticaje, elemente i sastojke dobre priče i upakovala ih na svoj način, s puno humora i akcije, ali i dovoljno ozbiljnosti da ovaj roman ne bude shvaćen samo kao komični akcioni rolerkoster. Autorka nas ovde podstiče i na razmišljanja o roditeljskoj ambicioznosti, ugrožavanju privatnosti deteta, zamkama i stranputicama digitalnog vaspitanja, sukobu spontanog i programiranog, kao i o drugim vrlo savremenim i aktuelnim temama.

Detaljnije

Predstavljanje novih Odisejinih izdanja u emisiji ,,Kulturni krugovi"

23.11.2020.

U emisiji ,,Kulturni krugovi" (Radio Beograd 2) predstavili smo nekoliko novih izdanja koje vam preporučujemo za jesen!

Detaljnije