• Izdavačka kuća Odiseja
samo ne ajvi poket

Samo ne Ajvi Poket

Kejleb Krisp

704 rsd 880 (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Da li ste spremni za Ajvi Poket? Jer Ajvi Poket je spremna za vas!

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 13
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677201777
  • Broj strana: 316
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2020

Upoznajte devojčicu od koje svi beže glavom bez obzira! Ajvi Poket je naizgled obična dvanaestogodišnja sluškinja koja ima izuzetno visoko mišljenje o sebi. Ako nju pitate, krasi je urođeni instinkt Šerloka Holmsa, odlikovanog generala, budističkog monaha i krave na sedativima. Ukratko, Ajvi ume da se snađe u svakoj situaciji i iščupa se iz svake nevolje. Ako pitate ljude koji je poznaju, Ajvi je hodajuća katastrofa koja izluđuje sve oko sebe.

Kada je grofica za koju radi (i koja će radije pobeći na drugi kontinent nego da trpi njeno društvo) ostavi u Parizu, Ajvi će se naći u bezizlaznoj situaciji, bez novca i krova nad glavom, ali ne zadugo! Iz bolesničke postelje će je pozvati čuvena vojvotkinja i poveriti joj važan zadatak. Ajvi pristaje da za veličanstvenu sumu od 500 funti (za koju može kupiti kočiju... a možda i majmunče) prenese dragoceni Satni dijamant u Englesku i preda ga Matildi Baterfild na proslavi njenog dvanaestog rođendana.

Ali taj zadatak neće biti nimalo lak – Ajvi će se ubrzo naći u središtu komplikovane zavere ispunjene intrigama, zločincima, čudnim bićima i gomilom nesporazuma. Samo ne Ajvi Poket je početak uzbudljive i ubistveno smešne avanture devojčice koja tek treba da sazna pravu istinu o sebi.

 

 

Trilogija o Ajvi Poket: uvrnuta (anti)junakinja izvrnutog viktorijanskog sveta

27.07.2022.

Iza svega je upečatljivo sprovedena univerzalna tema potrebe za popunjavanjem praznine, otkrivanjem onoga što jesmo i pozicioniranjem u svetu, ublažena i namerno samo donekle zamaskirana brzinom smenjivanja uzbudljivih epizoda ili dugim jezikom originalne junakinje, koja je nesnosna upravo koliko i potpuno neodoljiva.

Detaljnije

Intervju sa piscem: Kejleb Krisp

05.10.2021.

Australijski pisac Kejleb Krisp važi za veoma povučenu osobu koja nerado komunicira sa medijima i vrlo retko daje intervjue. Ipak, vrlo retko ne znači nikad! Prenosimo jedan od retkih intervjua koji je pisac dao za australijski portal Better Reading, 2016. godine, nakon objavljivanja prve knjige serijala o Ajvi Poket.

Detaljnije

Odisejin letnji čitalački izazov u Dnevniku RTS1

13.09.2021.

Odisejin čitalački izazov privukao je i pažnju medija kao vid motivisanja dece da čitaju leti i čitanje povežu sa zabavnim aktivnostima.

Detaljnije

Pobednici Odisejinog letnjeg čitalačkog izazova 2021.

30.08.2021.

Došlo je vreme da proglasimo pobednike čitalačkog izazova!

Detaljnije

Odisejin letnji čitalački izazov 2021

21.06.2021.

Stiglo je leto što znači da je vreme za još jedan Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam osvrt i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije

10 činjenica koje niste znali o Ajvi Poket

04.02.2021.

Ajvi Poket je nezaboravna književna junakinja čije avanture će vas naglas zasmejati. Njen lik je toliko dobro osmišljen da prosto možete da je zamislite van korica knjige, zar ne? Evo kako je to učinila autorka bloga Just Commonly.

Detaljnije

Predstavljanje novih Odisejinih izdanja u dnevnom listu Danas

28.01.2021.

I ove godine Odiseja se potrudila da odabere najzanimljivije naslove iz bogate svetske produkcije dečje književnosti, stavljajući akcenat na pisce koji našoj publici nisu bili poznati. Među klasicima književnosti, svetskim bestselerima i dobitnicima prestižnih internacionalnih priznanja, svako dete može odabrati priču po svojoj meri.

Detaljnije

Jeste li spremni za Ajvi Poket?

09.12.2020.

Upoznajte devojčicu od koje svi beže glavom bez obzira!

Detaljnije

Od istog autora