• Izdavačka kuća Odiseja
ronja, razbojnička kći latinica

Ronja, razbojnička kći - latinica

Astrid Lindgren

495 rsd 660 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

,,Ronja, razbojnička kći" Astrid Lindgren je uzbudljivi roman o devojčici pri čijem rođenju je grmelo nad planinom.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 13
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677200442
  • Broj strana: 244
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2008

Astrid Lindgren se proslavila romanima o Pipi Dugoj čarapi i postala jedan od najomiljenijih pisaca na svetu. Pamtimo je i po borbi za prava dece i životinja. Dobila je sva najvažnija priznanja za stvaralaštvo za decu, među kojima su i prestižna Medalja Hansa Kristijana Andersena (1958) i Uneskova Internacionalna književna nagrada (1993). Njeni neobični, živahni i samostalni likovi – Pipi, Ronja, Mio, Karlson, Emil i drugi, utkani su u detinjstvo dece širom sveta.

Ronja živi u tvrđavi, okružena razbojničkom bandom koju predvodi njen otac. Vreme provodi u šumi gde, pored divljih životinja, žive i bića iz švedske mitologije – guzuljci, sivi bauci i harpije. Problemi nastaju kad Ronja stekne novog prijatelja. Osim što je jedino dete koje je ikad upoznala, Birk je i sin vođe suparničke razbojničke bande. U ovoj fantastičnoj priči o zabranjenom prijateljstvu, Astrid Lindgren opisuje najčudesnija, najpametnija i najmaštovitija stvorenja na našoj planeti – decu.

Prikaz knjige ,,Ronja, razbojnička kći" Astrid Lindgren

10.12.2019.

Element fantastičnog u romanu Ronja, razbojnička kći poglavito je  povezan sa motivima prirode i šume i ima veliku ulogu u konstruisanju likova dece i vizije njihove emancipacije. Oni moć i kontrolu nad sopstvenim sudbinama uglavnom uspostavljaju izdvajanjem, ignorisanjem ili naprosto potpunom drugošću u odnosu na svet društvene stvarnosti. 

Detaljnije