• Izdavačka kuća Odiseja
kad sat otkuca trinaest

Kad sat otkuca trinaest

Filipa Pirs

495 rsd 660 (-25%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Remek-delo engleske književnosti za decu, Kad sat otkuca trinaest jedna je od retkih knjiga koja se širom sveta nalazi u obaveznoj lektiri a deca vole da je čitaju.

Kategorija:
Uzrast:
    od 9 do 13
Ilustracije:
Prevod:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677200831
  • Broj strana: 266
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2011

Tom provodi najdosadniji raspust na svetu, kod dosadne tetke i još dosadnijeg teče, u njihovoj dosadnoj kući bez dvorišta i bez dece. Povrh svega, po čitavu noć ga nervira neki sumanuti prastari časovnik koji uvek otkucava pogrešno vreme. Kad sat otkuca trinaest, Tom silazi u hodnik do pobrljavelog sata, pa da bi na svetlosti mesečine video šta pokazuju skazaljke otvara vrata koja vode iza kuće i – samo što ne padne u nesvest! Umesto kanti za đubre i krša od automobila zatiče predivan vrt, pun raznih čudesa kao stvorenih za dečake, sa savršenim mestima za skrivanje, kućicom na drvetu i jezercetom. U njemu se igraju neka čudna deca, u odeći koja je izašla iz mode pre stotinak godina, pričaju pomalo šašavo i ne primećuju ga. Jedino ga Heti vidi. Ko je ta tajanstvena devojčica? Odakle mu je poznata? Jesu li oni duhovi? Ili je Tom duh? Pa šta i ako jesu, to ne znači da ne mogu zajedno da provedu fenomenalan raspust.

 

 

Prikaz romana ,,Kad sat otkuca trinaest"

07.02.2018.

Kad sat otkuca trinaest je uzbudljiv, misteriozan, istraživački roman. Preporuka deci – da shvate da treba da tragaju, jer će samo tako spoznati sva čuda (ne)vidljivog sveta. Preporuka odraslim osobama, da shvate da svet koji im je znan i koji se čini otkrivenim krije mnoga čuda i misterije.

Detaljnije