• Izdavačka kuća Odiseja
ilustrovana mama

Ilustrovana mama

Džeklin Vilson

416 rsd 594 (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Roman ,,Ilustrovana mama" Džeklin Vilson proglašen je dečjom knjigom 1999. godine

Kategorija:
Uzrast:
    od 10 do 13
Ilustracije:
  • ISBN: 9788677200466
  • Broj strana: 232
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2008

Roman Ilustrovana mama proglašen je 1999. dečjom knjigom godine u Velikoj Britaniji a Gardijanovu nagradu za dečju književnost dobio je 2000.

Zvezdina i Delfinina mama je mlada, lepa, istetovirana od glave do pete i pomalo luckasta. Više je nalik drugarici nego običnim mamama. Ali, to je ponekad i nezgodno...

Prikaz romana ,,Ilustrovana mama" Džeklin Vilson

17.01.2019.

Vilson predstavlja majku koja je na određen način disfunkcionalan roditelj zbog toga što je osoba sa bipolarnim poremećajem. Ali, njena bolest koju neminovno prati disfunkcionalnost u okviru porodice, nije ni na koji način osuđena od strane implicitne pripovedačice. Autorka nam prikazuje život dve devojčice u mnogo drugačijim okolnostima od onih o kojim smo navikli da čitamo,  te na taj način otvara mogućnost dijaloga za ovako važnu temu i nudi moguća rešenja.

Detaljnije

Džeklin Vilson o romanu „Ilustrovana mama"

10.01.2018.

Džeklin Vilson priča kako je dobila inspiraciju da napiše roman „Ilustrovana mama" (The Illustrated Mum) koji je dobio prestižnu Gardijanovu nagradu i godinama se nalazi na listi najčitanijih dečjih knjiga u britanskim bibliotekama.

Detaljnije

Džeklin Vilson odgovara na najčešće postavljana pitanja o njenim knjigama

15.12.2017.

Popularna engleska autorka Džeklin Vilson odgovara na nekoliko najčešće postavljanih pitanja svojih brojnih obožavalaca kao što su: Koja je njena omiljena knjiga, ko su joj omiljeni junaci, gde pronalazi inspiraciju, ima li hobi i kućnog ljubimca.

Detaljnije

Od istog autora