• Izdavačka kuća Odiseja
crni titan

Crni Titan

Florans Obri

550 rsd 792 (-31%) Akcija
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Dirljiva priča o životinjama u zatočeništvu koja je uzburkala javnost.

Kategorija:
Uzrast:
    od 13
Ilustracije:
Zaviri u knjigu
  • ISBN: 9788677202941
  • Broj strana: 154
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 14x20
  • Godina izdanja: 2023

Odmah po završetku srednje škole Elfi se zapošljava u lokalnom okeanografskom parku, gde dobija ponudu da postane trener kita ubice. Iako nema iskustva sa životinjama, veruje da je to sasvim pristojan letnji posao. Veruje, takođe, i da su životinje u parku srećne i zadovoljne: „Iskreno, ne vidim u čemu je problem. Većina ovih životinja je rođena u kavezu, nikad nisu upoznale ništa drugo, i ne vidim kako bi mogle da pate što su zarobljene. Osim toga, da li životinje uopšte mogu biti nesrećne?“ Ubrzo će saznati da ništa nije kao što izgleda.

Pored Elfine perspektive iz koje saznajemo o svakodnevnom suživotu životinja i zaposlenih u parku, autorka nam pruža još jednu, mnogo mračniju, koja osvetljava užasavajuću realnost životinjske patnje u komercijalnim parkovima koji služe ljudskoj zabavi.

Inspirisan istinitom pričom o orki Tilikumu, Crni Titan je roman koji je postao deo aktuelnih kampanja koje se zalažu za zatvaranje akvaparkova, zooloških vrtova i cirkusa širom sveta, suprotstavljajući se moćnoj industriji izgrađenoj na patnji inteligentnih, socijalnih živih bića kojima je uskraćeno sve ono što im je prirodno i važno za dobar život.

Intervju sa Florans Obri: Neobjašnjivo je zašto samo čovek maltretira druge vrste

01.11.2023.

U okviru francuskog programa na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstavljeno je srpsko izdanje romana francuske kniževnice Florans Obri – Crni Titan, koje je u prevodu Svetlane Stojanović objavila IK Odiseja. Reč je angažovanom, moderno rečeno ekološkom, a delom i porodičnom romanu za mlade, koji francuski književni kritičari uz najviše ocene preporučju i odraslima.

Detaljnije

Pobednici Odisejinog letnjeg čitalačkog izazova 2023.

07.09.2023.

Došlo je vreme da proglasimo pobednike još jednog Odisejinog letnjeg čitalačkog izazova!

Detaljnije

Odisejin letnji čitalački izazov 2023

17.07.2023.

Stiglo je leto što znači da je vreme za još jedan Odisejin letnji čitalački izazov! Pročitaj knjigu, pošalji nam prikaz i možda baš ti osvojiš nagradu!

Detaljnije