• Izdavačka kuća Odiseja
nikola korica
Nikola Korica

Nikola Korica (rođen 1976. u Beogradu), završio je Školu za dizajn 1995. godine i diplomirao 2000. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Još za vreme studija počeo da radi ilustracije za dečji časopis Veliko dvorište (Izdavačka kuća Draganić).

Sarađivao je sa izdavačkim kućama Kreativni centar i Klett na izradi udžbenika, a najdužu i najplodniju saradnju ima sa Izdavačkom kućom Odiseja, za koju je ilustrovao dve slikovnice (Lepo ime Nikola Spomenke Krajčević i Napravi prevozna sredstva), i brojne romane za decu: Nameštaljka Malkolma Rouza, Moja sestra živi na kaminu Anabel Pičer, Samo pravo i Serijal Internet detektivi Majkla Kolmana, Pas i njegov dečak i Kazanska zvezda Eve Ibotson, Sto sati mraka Ane Volc, Doživljaji riđeg gusara Tufa Georgija Konstantinova. Posebno se izdvajaju ilustracije romana koji su dizajnirani poput grafičkih novela: Zagonetna kuća u šumi Lene Olmark i Kad sat otkuca trinaest Filipe Pirs.

Bavi se i grafičkim dizajnom, a njegovi radovi prepoznatljivi su po nastojanju da u svaki bude uključena i ilustracija. Izlagao je na nekoliko grupnih izložbi, i dobitnik je 4. nagrade na konkursu za redizajn IMLEK kravice. Njegov hobi je streličarstvo.