• Izdavačka kuća Odiseja
manja radić mitrović
Manja Radić Mitrović

Manja Radić Mitrović (Beograd, 1982) diplomirala je 2008. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na smeru Grafika i knjiga. Ilustrovala je preko trideset knjiga za decu i na desetine članaka u časopisima za decu. Ilustracijom se bavi od završnih razreda Srednje škole za dizajn u Beogradu. Od 2007. godine dizajnira i proizvodi gift program pod imenom NJAMA Arts Crafts: bedževe, čestitke, magnete, zidne nalepnice, hand made krpene lutke, printove na platnu, cegere itd.

Sarađivala je sa vodećim izdavačima dečje literature u Srbiji (Odiseja, Kreativni Centar, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Nova Škola, Portalibris, Draganić) i uglednim časopisima (Veliko dvorište, Trip, Time Out Beograd).

Za Odiseju je ilustrovala tri knjige Astrid Lindgren (Pipi Duga Čarapa, Lota pravi lom, Luckasta Lota), kao i Superkoku Soku Feliksa Miterera, Napravi kroz igru Vesne Kapuran i Obuci Manju za maskenbal grupe autora. Za Kreativni centar je ilustrovala Poslušno jaje i drugi ogledi za decu Dragoslave Gunjić i Šta nam koka daje Vere Smiljanić, a za Zavod za udžbenike je uradila ilustracije za knjige Agi i Ema Igora Kolarova i Sedmo kraljevstvo Gordane Timotijević.

Od 2005. godine učestvuje na Zlatnom Peru u Beogradu i Bijenalu ilustracije u Bratislavi, kao i na raznim grupnim izložbama. Majka je dvoje dece. Živi i radi u Beogradu.