• Izdavačka kuća Odiseja
sara rataro
Sara Rataro

Sara Rataro (1975) je rođena u Đenovi, gde se i školovala, stekla diplomu iz biologije a potom i komunikologije. Pre nego što se posvetila pisanju radila je kao predstavnica farmaceutskih kompanija.

Prvi roman, U pogrešnoj stolici, objavila je 2010. godine. Roman je doživeo uspeh i kod kritike i čitalaca, a za ovo poslednje je donekle i sama zaslužna. Organizovala je promocije svoje knjige, putovala širom Italije i povezala se sa brojnim knjižarama i ustanovama u kojima je i danas rado viđen gost. Godine 2012. objavila je drugi roman, Nekakva korist od tebe, koji je prodat u dvadeset hiljada primeraka za samo dve nedelje i preveden na devet jezika. Usledili su romani Nemoj da odletiš (2013), Niko kao ti (2014), Sijaj što jače (2016), kao i brojne književne nagrade među kojima se ističu Città di Rieti, Bancarella, Rapallo Carige i Fenice Europe. Prvu knjigu za decu Lovac na snove objavila je 2017. godine.

Romani za odrasle Sare Rataro opisuju žensko iskustvo, osećanja i izazove. Najčešće teme kojima se bavi su porodične veze, majčinstvo i partnersko nasilje. Iako piše tople, dirljive priče, njen cilj je da skrene pažnju na aktuelne probleme modernog društva o kojima se ne govori dovoljno. Slično je i sa knjigama za decu.

Zajedno u prašumi
528 rsd 660