Čarapokradice

ČARAPOKRADICE

Carapokradice KORICE za sajt

Аutor:

Pavel Šrut
Ilustrovala: Galina Miklinova
Prevela: Zorica Ilić
Godina izdanja: 2015 ISBN:

9788677201296

eu flag creative europe co funded pos rgb right

Povez: meki Format: 14x20
Cena: 1210 din 
Pismo: latinica Broj strana: 228 Cena na sajtu: 847 din
Ilustrovano: kolor Uzrast 9–12  

   Da li se i vama dešava da vam nestane jedna čarapa? Ne pričam o onima koje oduva vetar sa žice, ili zapadnu iza fioke ili ih proguta mašina za pranje veša, pa ih posle nađete. Pričam o čarapama koje misteriozno nestanu zauvek, zagube se negde gde je nemoguće izgubiti bilo šta, o čarapama koje su bile negde i najednom više nisu, a umesto dve iste nađete samo jednu. I posle nosite rasparene čarape, pa ispadnete rasejani, ili vas optuže da ste aljkavi i da ne čuvate svoje stvari. Znate na šta mislim? Ne brinite – to se dešava svima. A nije ni čudo kad u našim kućama žive čarapokradice, bića koja žive od rasparenih čarapa. Šta, niste čuli za njih? Pročitajte onda ovu knjigu koja će jednom zauvek sprati ljagu s dece kojoj nestaju čarape i dokazati da su za to krivi šašavi, bezobrazni kradljivci čarapa.
   Roman Čarapokradice ima sve što knjiga za decu treba da ima: junake koji su dovoljno neobični da privuku dečju pažnju i dovoljno nalik deci da tu pažnju zadrže, literarno majstorstvo zahvaljujući kojem se u detinjstvu izgrađuje književni ukus, humor, toplinu i zanimljiv zaplet koji će deci predstaviti književnost kao avanturu koja mami na istraživanje i nudi uživanje. Proglašen je najboljom češkom dečjom knjigom prve decenije 21. veka i smatra se vrhuncem stvaralaštva za decu slavnog češkog pesnika i dečjeg pisca Pavela Šruta.

                                                                     

 

Pročitajte prikaze:
 
Portal Detinjarije, # link
Portal Roditelj Srbija, # link
Tekst na sajtu Ambasade Republike Češke, # linkJovana Stanković, blog Priče jedne veštice, # link
Lana Vujičić, blog Zemlja knjiga, # link
Godišnja priznanja Knjigoskopa, # link
Video:
Prilog na RTS-u, # link
Prezentacija u okviru Noći s Andersenom u Češkom selu, 
# link
 

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375