Sto sati mraka

STO SATI MRAKA

Sto sati mraka korica za sajt

Аutor: Ana Volc
Ilustrovao: Nikola Korica
Prevela: Jelica Novaković Lopušina 
Godina izdanja: 2019 ISBN:

9788677201609

 

Povez: meki Format: 14x20
Cena: 660 din
Pismo: latinica Broj strana: 215
Cena na sajtu: 462 din
Roman   Uzrast: 14+
E-book
 
Luzerima koji su me začeli:
 
Mislila sam da imamo dil.
Radila sam domaći, postavljala sto i nisam uradila pirsing na pupku. Vi ste me hranili i niste radili stvari zbog kojih se završava u zatvoru.
Ovaj dil više ne stoji. To mi se čini više nego očiglednim.
  
   Emilija de Vit uvek je bila uzorno dete, ali kada je njen otac napravio skandal zbog kojeg je internet eksplodirao, a uvrede počele da pljušte sa svih strana, spakovala je kofere i bez ičijeg znanja odletela u Njujork, svoj omiljeni grad. Ipak, proglašenje njene Deklaracije nezavisnosti neće ići glatko, iako je putovanje isplanirala do najsitnijeg detalja.
Nije, međutim, računala na to da će završiti na pragu stranca kao beskućnik. Nije planirala da se sprijatelji sa Setom, Ebi i Džimom. Nije mogla ni da nasluti da će uragan Sendi krenuti obalom i da će se ustremiti pravo na grad. Želela je samo da pobegne od svojih roditelja, da se oslobodi problema i starog života. U društvu dva tinejdžera i neustrašive devetogodišnje devojčice, Emilija će morati da se suoči sa još jednim uraganom, ali će shvatiti da oni ponekad mogu dovesti život u red a sto sati mraka doneti prosvetljenje.
   Roman „Sto sati mraka” osvojio je 2015. godine Nagradu „Ninke van Hihtum” (nazvanu po spisateljici knjiga za decu), za najbolju knjigu za uzrast preko 13 godina, 2016. Nagradu „Mali Servantes” i Nagradu flamanskog žirija za decu i mlade, a 2018. godine estonsko priznanje za najbolju knjigu za omladinu (Hea noorteraamat). Lična priča autorke pretočena u reči četrnaestogodišnje Emilije osvojila je milione čitalaca širom sveta i predstavlja idealan način da se čitaoci u Srbiji upoznaju ne samo sa književnim opusom Ane Volc već i sa holandskom književnošću za omladinu.
 
Pročitajte recenzije:
Portal Superteen, #link 
Makart Offinger, #link
Marko Kovačević, blog Bukmarkić, #link
Sandra Bakić Topalović, blog Stsh's Book Corner, #link 
Isidora Đolović, blog Kako biti heroj u ova šugava vremena, #link
Zorana Karapandžin, blog Knjigoteka, #link
Marija Božić, portal Mini Bookvica, #link           
 
 
Video:
Pogledajte trejler za knjigu: #link
Vlog Igorove recenzije,  #link
Vlog Dora i knjižica,  #link
Milica Stojiljković,  #link

eu flag creative europe co funded pos rgb right

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375