DOKTOR PROKTOROVA VREMEPLOVNA KADA

Doktor Proktorova vremeplovna kada korica za Vodic

Аutor:

Ju Nesbe
Ilustrovala: Ana Petrović
Preveo: Radoš Kosović
Godina izdanja: 2016 ISBN:

9788677201432

 NORLA logo avlang CMYK-1

Povez: meki Format: 14x20
Cena: 880 din
Pismo: ćirilica Broj strana: 384 Cena na sajtu: 528 din
Ilustrovano: cb Uzrast: 9–13  
  Doktor Proktorov podrum prepun je genijalnih izuma. Luckasti pronalazač se pomoću vremeplovne kade vratio u doba svoje mladosti i pokušao da vrati davno izgubljenu ljubav, Žilijet Margaren. Međutim, prošlost nije lako promeniti i, kad upadne u nevolje, Doktor Proktor šalje šifrovanu poruku Lisi i Buletu, da se smesta bućnu u vremeplovnu kupku i pohrle mu u pomoć. Lisa i Bule će putovati uzduž i popreko po francuskoj istoriji, upoznati Jovanku Orleanku, pomoći da se napravi čuvena Ajfelova kula, smrsiti konce Napoleonu, pretvoriti opsadu Bastilje u koncert, a iz svih nevolja izvlačiće se uz pomoć kefala i najgenijalnijeg izuma svih vremena – prdipraha. Troje neobičnih prijatelja još jednom će dokazati koliko su siledžije, lopovi i račundžije glupi, nemoćni i smešni. Pravo bogatstvo leži u znanju, mašti i radosti istraživanja, a snaga koja izvire iz ljubavi, prijateljstva i požrtvovanosti, jača je od svih armija, krda nilskih konja Bule, Lisa i Doktor Proktor tako na delu potvrđuju ono što, inače, vole da kažu: „Kada prijatelji obećaju da nikada neće prestati da pomažu jedni drugima, onda je jedan plus jedan plus jedan mnogo više od tri“.
   Doktor Proktorova vremeplovna kada druga je knjiga u serijalu o doktoru Proktoru koji kod dece širom sveta izaziva napade kikotanja, a kod autora, Jua Nesbea, osmeh od uveta do uveta, jer je ponovo izmislio nešto genijalno – knjige o doktoru Proktoru! Nije ni čudo što je Ju Nesbe najuspešniji norveški pisac svih vremena.   

                                                                     

 

Pročitajte prikaze:
 
Aleksandar Gubaš, blog Knjigoskop, # link
Godišnja priznanja Knjigoskopa, # link
 Jelena Stošić, blog Učiteljica koja ne želi da odraste, # link
 
 

HOĆU KUĆI!

HOCU KUCI korica za sajt
Autorka: Jasminka Petrović
 
Ilustrovala: Ana Petrović
   
Godina izdanja: 2016 ISBN:

9788677201425

Cena e-book: 416 din
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: ćirilica Broj strana: 88 Cena: 594 din
Ilustrovano
cb Uzrast: 6–8 Cena na sajtu: 416 din
   Priča o dečaku koji je prokrstario svemirom tražeći savršenu porodicu za sebe, isprobavao drugačije roditelje – razigrane i brižne, ozbiljne i, posle raznih zgoda i nezgoda, našao se baš na svojoj planeti, u svojoj sobi, u maminom i tatinom naručju, zabaviće i nasmejaće čitavu porodicu.
   Naša najpopularnija, najprevođenija autorka za decu, Jasminka Petrović, napisala je knjigu namenjenu deci koja počinju čitalačku avanturu. Kratka poglavlja, krupna slova i obilje ilustracija ohrabruju samostalno čitanje.
 
Pogledajte predstavljanje knjige u TV emisijama:
Vodič za roditelje, govori Jasminka Petrović, autorka priloga Lana Cetina, # link
Sve boje života, RTS, govori Jasminka Petrović, autorka priloga Hristina Gajović, # link
Plava ptica, RTS, govori Jasminka Petrović, # link
Čitajte prikaze knjige:
Jovana Stanković, blog Priče jedne veštice, # link
web portal Roditelj Srbija,www.roditeljsrbija.com, # link
Jelena Stošić, blog Učiteljica koja ne želi da odraste, # link
Ljiljana Pejčić, blog Dete je čovek u odelu deteta, # link
 
 
 

             

 

PIPI DUGA ČARAPA

Pipi korice za sajt
Autor: Astrid Lindgren
Ilustrovala: Manja Radić Mitrović
Prevela: Slavica Agatonović
Godina izdanja: 2015
ISBN:

9788677201340

 

 

Povez: meki Format: 14x20
   
Pismo: ćirilica Broj strana:

148

Cena: 660 din
Ilustrovano: cb Uzrast: 8-12 Cena na sajtu: 462 din
Kako najlepše provesti detinjstvo? Zna se, u društvu Pipi Duge Čarape!
 
Pipi se u sve razume. Pipi ume svašta, a najbolje od svega smišlja šašave avanture.
Pipi je jaka. Pipi je hrabra i radoznala.
Pipi je svoj gazda. Živi sama, bez odraslih i njihovih pravila.
Pipi ne ide u školu nego u pustolovine.
Pipi ima pun kovčeg zlatnika i glavu punu mašte.
Pipi ima majmuna, konja i najbolje drugare, Aniku i Tomija.
Pipi je omiljena drugarica miliona dece širom sveta.
 

U čast Pipinog sedamdesetog rođendana predstavljamo vam prvu knjigu doživljaja Pipi Duge Čarape u novom prevodu i novom, slavljeničkom ruhu.

  kulturradet logo       

KĆI TRGOVCA SVILOM

Kci trgovca svilom korice za sajt
Autorka: Sali Gardner eu flag creative europe co funded pos rgb right
Ilustrovao: Dobrosav Bob Živković
Prevela: Jovana Kuzmanović
Godina izdanja: 2015 ISBN:

9788677201357

 
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana: 272 Cena: 660 din
Ilustrovano: ne Uzrast: 10–14 Cena na sajtu: 462 din
Junakinja ovog bajkovitog, majstorski oblikovanog dela, Korijander, priča o svom odrastanju, delom u sedamnaestovekovnom Londonu a delom u vilinskoj zemlji. Blistavi vilinski svet, u kome nema smrti, bede i bolesti, krije zla druge vrste. Korijander će morati da se suprotstavi strahotama oba sveta, vilinskog i puritanskog Londona, da bi spasla ljude koje voli i odbranila vrednosti koje ne mogu da naruže ni mračne sile, ni politički prevrati, ni zla kob. Savršen spoj književne fantastike i istorijskog romana, ova knjiga je jednako hvaljena zbog beskrajne maštovitosti autorke, kao i zbog njene sposobnosti da precizno dočara život nekadašnjeg Londona. Pripovedačka veština i lepota jezika Sali Gardner dostojni su najvećih majstora engleske literature.

Upravo je roman Kći trgovca svilom privukao pažnju kritike i publike na dela Sali Gardner, slavne britanske književnice, dobitnice Karnegijeve medalje i brojnih drugih prestižnih priznanja za stvaralaštvo za decu i mlade.

                                                            

 

Pročitajte prikaze:

Godišnja priznanja Knjigoskopa, # link

NAMEŠTALJKA

Namestaljka korice za sajt

Аutor:

Malkolm Rouz
Ilustrovao: Nikola Korica
Preveo: Petar Kapuran
Godina izdanja: 2015 ISBN:

9788677201333

 E-book ISBN 9788677201388
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana: 200 Cena: 495 din
Roman   Uzrast 12+ Cena na sajtu: 347 din
   Svet se promenio. U neodređenoj budućnosti, Engleska je savršeno uređena zemlja u kojoj je ljudska sudbina postala mnogo izvesnija. Napredna tehnologija olakšava svakodnevno funkcionisanje, ali i donošenje važnih odluka. Vlasti posle pete godine uzimaju decu od roditelja, odgajaju ih, biraju im zanimanja u skladu sа sposobnostima, biraju im partnere s kojima će dobiti najuspešnije potomstvo. Ljubav, želje, kao i sve ostalo što nema racionalno opravdanje ili upotrebnu vrednost, smatra se zastarelim, suvišnim i nebitnim. Na ljudima je samo da budu poslušni i revnosno ispunjavaju svoje dužnosti. Čak se i buntovništvo može upotrebiti za opšte dobro: oni koji vole da postavljaju pitanja i koji ne misle da su stvari onakve kakvima se čine na prvi pogled mogu postati, na primer, odlični detektivi.
   Luk je u šesnaestoj godini postao zvanično najmlađa osoba kojoj je uspelo da se kvalifikuje za forenzičkog istražitelja. Nije stigao to ni da proslavi kad ga je njegov mobilni asistent, robot Malk, obavestio da im je dodeljen prvi slučaj. Učenik Lukove škole ubijen je pod nerazjašnjenim okolnostima. Čini se da je ubica ne samo vešt strelac već i da odlično poznaje kriminalističku proceduru i školske tajne, da se razume u računare i biologiju, pa ne ostavlja tragove za sobom, osim nekoliko koji vode – pravo ka Luku... To što je u svom prvom službenom slučaju osumnjičen upravo on sam, nije najveća briga u Lukovom životu: Komitet za uparivanje doneo je odluku da će on i njegova devojka Džejd biti upareni s nekim drugim ljudima i živeti na različitim krajevima zemlje. Neke stvari se ipak ne mogu dozvoliti... Nameštaljku – prvu knjigu u sedmodelnom serijalu Tragovi – organizacije USBBY (Američki ogranak IBBY) i Children’s Book Council proglasile su najboljom internacionalnom knjigom za mlade za 2006. godinu.

eu flag creative europe co funded pos rgb right

                                        

Copyright 2012. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375