FRAJER SA SUSEDNOG GROBA

frajer sa susednog groba - sajt

Autor:

Katarina Mazeti
Prevela: Suzana Živković
Korice: Bob Živković
Godina izdanja: 2012 ISBN:           

9788677200909

 
Povez: meki Format: 14x20
Pismo: latinica Broj strana:  198 Cena: 396 din
Roman      
Cena na sajtu 277 din

a li

  Da li možemo da biramo koga ćemo voleti? Šta ako se zaljubimo u nekog s kim nemamo ništa zajedničko? Kako odoleti? Da li odoleti? Ova neodoljiva knjiga biće zabavan sagovornik svakome ko se ikada to zapitao.
  Dezire je savršeno organizovala svoj život. Završila je školu, zaposlila se u biblioteci, minimalistički uredila svoj beli stan, čitala probrane knjige, nosila organski pamuk, hranila se vegetarijanski, družila se sa zanimljivim ljudima i udala se za čoveka nalik sebi. A onda je njen muž nastradao i ona se iznenada našla u ulozi mlade udovice. Redovno je odlazila na njegov grob tražeći odgovore, ali je umesto njih našla – Benija.
  Beni je farmer koji čezne da se oženi finom devojkom koja će, kao nekad njegova mama, održavati kuću, kuvati ćufte i gulaš, s vremena na vreme isheklati nešto, zavesu ili stolnjak, i uveče gledati s njim Policijsku akademiju... Usamljen je, svi su pobegli u grad. Zato često posećuje majčin grob, samo što mu tamo smeta neka bledunjava ženska, koja se grozno oblači i stalno nešto žvrlja u sveščicu. Sve dok mu se ne nasmeši.
  Strast koja neočekivano bukne među njima oboma će izmaći tlo pod nogama.
  Da li će Dezire uspeti da se navikne na kuću s goblenima, dvadeset četiri krave i ulogu domaćice? Kako će se Beni snaći u belom stanu u kome stotine knjiga skuplja prašinu i guši ga? Hoće li se naći na pola puta ili će neko odustati od svog načina života? Da li su to uopšte važne stvari? Da li najvažnije odluke donosimo razumom ili ih diktira nešto nagonsko, haotično što živi u dubini naših bića?
 
Pročitajte recenzije:
 
Sandra Bakić Topalović, blog Stsh's Book Corner, # link
Katarina Kostić, blog Prerazmišljavanje, # link
Olivera Denčić, blog Sa knjigama na ti, # link
blog Anđelina svaštara, # link
Jelena Stošić Jović, blog Učiteljica koja ne želi da odraste, # link
 

       kulturradet logo   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2018. izdavačka kuća ODISEJA Dobračina 5, 11000 Beograd | tel.+381 11 26 20 521 | +381 11 33 73 960 | fax. +381 11 26 21 375